”Segíts nekem, hogy magam csinálhassam” – Maria Montessori

Vannak olyan emberek a világtörténelemben, akiknek egy mondata is képes nemzedékek sorsát megváltoztatni. A XX. században Maria Montessori egy olyan pedagógiai irányzat alapjait rakta le, amely foglalkozásról foglalkozásra a MaszatVilágban is visszaköszön.

Dióhéjban a MaszatVilágról

A MaszatVilágot azért hoztuk létre, mert azt láttuk, hogy nincsen a piacon még egy olyan baba-mama foglalkozás, amely igazán a „segíts nekem, hogy magam csinálhassam” elvre épülne. Legtöbbször a foglalkozásvezető irányítja az anyukákat, ők pedig a gyermekeket, egy bizonyos rendszeres, ugyanarra a sémára irányuló elv mentén. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma gyermek sem. Mindenkinek más az, ami működik, mindenki máshogy tudja ugyanazt a dolgot elsajátítani, de ezt csakis abban az esetben tudjuk meg, ha hagyjuk a gyermeket a maga módján kibontakozni.

Ekkor kezdődött el az ötletelés, hogy miként tudnánk egy olyan aktív, kreatív kézműves foglalkozást indítani, amely hagyja a gyermeket a maga módján fejlődni, be tudják fogadni az anyukák, és valóban a kötetlen alkotásról, a szeretetteljes kapcsolódásról szól.

Ezért lépésről-lépésre haladtunk, meghallgattuk az anyukák nagyon hasznos észrevételeit, figyeltük a gyermekek fejlődését, beletettük az előző években összegyűjtött tapasztalatokat, és ez alapján raktuk össze és finomítottuk azt az egyedi tematikát, és a Montessori elvek alapján felépített foglalkozásunkat, amely ma már olyan népszerűségnek örvend, hogy sorra nyitjuk az új csoportokat a családoknak.

Amelynek azért örülünk annyira, mert ez azt jelenti, hogy egyre több 1-3 éves gyermek (az anyukájával 😊) indul el abszolút biztonságos környezetben az önfelfedezés, önkifejezés útján. Hamarabb megtalálják a helyüket a világban, jól érzik magukat, fejlődnek a szociális képességeik, és az alkotás örömét már babakorban magukba szívják.

Mit jelent a biztonságos környezet a számukra?

Anya mellett, 8-10 fős barátságos csoportokban, szakmai, de a kezükből az eszközt nem kivevő segítség mellett arra ösztönözzük őket, hogy a maguk módján fedezhessék fel az eszközöket, az alkotást és nagyobb perspektívába helyezve… a világot.

Hol találsz meg minket?

a Facebook oldalunkon: Maszatvilág

a hivatalos oldalunkon: www.maszatvilag.hu

hivatalos e-mail címünkön: info@maszatvilag.hu

A változás éve

Idén újabb szintet léptünk, mert megszüntettük a napijegyeket, és helyette bérlettel lehet hozzánk jönni kéthetente. Egy bérlet 6 alkalmat ölel fel, és egy ilyen foglalkozássorozat az aktuális évszak sajátosságai mellett, fokozatosan vezeti be a legkisebbeket az alkotás folyamatába és ügyesíti őket.

Pont azt szeretnénk elérni a kicsiknél a MaszatVilággal, mint Maria az általa kitalált Montessori módszerrel a pedagógiában.

Hogy önállóvá, intuitívvá, magabiztossá váljanak, és később is igazán jó lelkűek és nyitottak maradjanak.

Ezek mind nagyon fontos építőkockái annak, hogy a bölcsődében, óvodában majd az iskolában és végül az életben is nagyon jól érezzék magukat, és szeretetteljes emberi kapcsolatokat építsenek.

Jelenleg itt tartunk foglalkozásokat:

Budafok: 2 csoport (a második csoportban még van néhány szabad hely)

Dunakeszi: 2 csoport (az első csoportban még van néhány szabad helyünk)

13. kerület: 2 csoport (a második csoportban még van néhány szabad hely)

2.kerület – hamarosan

Bővebb részleteket Facebook oldalukon és MaszatVilág információs csoportunkban találsz

Még több gyermekre szeretnénk jó hatást gyakorolni

Mivel az offline térben a lehetőségek korlátozottak, és sokkal több anyuka és gyermeke jönne hozzánk, mint amennyit a minőség megtartása mellett fogadni tudunk, ezért a jövőben több, a MaszatVilágot is átitató filozófia mentén, szakmai szemmel összerakott, mégis izgalmas és a gyermekeket lekötő otthoni csomaggal jelentkezünk majd, és emellett még nem egy olyan ötletünk van, amely mind azt fogja szolgálni, hogy a Te gyermeked is önálló, intuitív, magabiztos, másoknak segítő, nyitott személyiséggé válhasson, és nagyon boldog élete lehessen.

Köszönjük a belénk fektetett bizalmat!

 

És akkor jöjjön a mi felajánlásunk 😊

A tombolára mi 3 db, egyelőre csak itt hozzáférhető egyedi MaszatVilág Otthoni Alkotós-csomagot ajánlunk fel 3x 6.000 forint értékben. 😊

A csomag tartalma:

– 1 készlet munkagépes színező- és gyurmázólap
– hozzá 1 pici tégely gyurma
– 1 készlet Csináld magad! járműkészlet (kukásautó, tűzoltóautó vagy traktor)
– 1 járműves bababarát zsírkréta készlet (3 db-os)
– 1 csillámos matricakészlet

Ezzel a csomaggal garantált az otthoni alkotás, és a gyermek boldogsága! 😊

Végezetül, de egyáltalán nem utolsósorban azt kívánjuk neked, hogy érezd nagyon jól magad az Őszi Munkagépes napon a gyermeke(i)ddel. Brigit személyesen is ismerjük, és annyit mondhatunk neked, hogy mindent megtesz azért, hogy felejthetetlen legyen a napotok. 😊 Ja és mielőtt elfelejtenénk…😊 Természetesen várunk az INGYENES kézműves foglalkozásunkra, ahol csodálatosan izgalmas, fából készült markolós hűtőmágnest fogunk díszíteni, amit persze haza is vihettek emlékbe!

 

Szeretettel,

Varga Zsófia
foglalkozásvezető óvodapedagógus